skip to Main Content
Skoletjenestens Nye årskatalog

Hvor skal I hen med åben skole?

I disse dage lander det Skoletjenesten, videnscenter  for eksterne læringsmiljøers nye årskatalog på 1000 skoler i landet. Det giver et overblik over eksterne læringsmiljøer i hele landet og fungerer som et værktøj til at planlægge åben skole-besøg i det kommende år. Kataloget kan også bruges online.

Skal dine elever besøge et kunstmuseum, en befæstning eller noget helt andet? Og hvilke forløb passer ind i din undervisning? Der er mange muligheder for at bruge kulturinstitutioner og andre eksterne læringsmiljøer i undervisningen, og der kommer hele tiden nye steder til. I Skoletjenestens nye årskatalog for 2019/20 får du et overblik over de mange typer af eksterne læringsmiljøer, du kan bruge i din undervisning.

Læs Skoletjenestens årskataloget her

I kataloget er de eksterne læringsmiljøer inddelt i syv emner f.eks. ’Kunst, design og arkitektur’ og ’Naturfag og naturvidenskab’. Emnerne afspejler fag og fagligheder og giver et overblik over læringsmiljøernes pædagogiske egenskaber.

Kataloget knytter sig til skoletjenesten.dk, hvor du kan få hjælp til at planlægge det kommende skoleår, uanset hvor i landet du befinder dig. Sitet rummer omkring 2.500 undervisningstilbud i eksterne læringsmiljøer, og du har mulighed for at søge specifikt efter undervisningstilbud til dit ønskede fag, emne eller geografiske område.

Åben skole – hvorfor og hvordan?
Udover at give et overblik over de eksterne læringsmiljøer, præsenterer årskataloget også forskellige indgange til at kvalificere arbejdet med åben skole.

Vi sætter for eksempel fokus på værdien af at inddrage eksterne læringsmiljøer, præsenterer fem typer af undervisningsforløb man kan vælge imellem, og fire typer af åben-skole samarbejder man som skole kan indgå i med eksterne læringsmiljøer. Og så stiller vi skarpt på de forskellige roller og relationer, der opstår i mødet mellem skole og eksternt læringsmiljø, og hvordan du som lærer kan samarbejde med underviseren i det eksterne læringsmiljø.

Årskataloget er sendt ud til alle skoler øst for Storebælt, læreruddannelser og CFU’er i hele landet og følgende kommuner, der har sites på skoletjenesten.dk: Aabenraa, Odense, Fredericia, Hjørring, Struer, Kolding, Mariagerfjord, Ringkøbing-Skjern og Langeland.

Online kan du læse årskataloget her eller bestille et eksemplar ved at skrive til kontakt@skoletjenestenetvaerk.dk

Print Friendly, PDF & Email
Back To Top
X